Kontrola težine

Kontrola telesne težine kod pasa

Prekomerna telesna težina jeste problem koji često srećemo kod pasa, svih rasa i uzrasta. Gojaznost neminovno dovodi do problema u obliku Dijabetesa, raznih srčanih oboljenja ili Osteoartritisa.

Ako je pri pregledu ustanovljeno da vaš ljubimac ima povećanu telesnu težinu, preporučujemo vam program redukovane ishrane u trajanju od osam nedelja, koja se sastoji u specijalno balansiranoj ishrani zasnovanoj na smanjenom unosu kalorija i povećanom unosu sirovih vlakana.

Na našem tržištu se već mogu naći gotovi proizvodi koji će obezbediti željeni unos hranljivih materija, vitamina i minerala, a da tako redukovana ishrana nema nikakve štetne efekte po zdravlje vašeg ljubimca. Program obuhvata kontrole na dve nedelje, gde ćemo svaki put izmeriti jedinku, konsultovati Vas da li ste primetili neke promene, a na kraju osme nedelje obaviti novi detaljan klinički pregled.

Pri tome ćemo vas obavestiti kakvi su rezultati predhodne dijete i koje su dalje smernice u ishrani i normalno podsetiti Vas na još jedan jako bitan faktor u sprovođenju ovog programa, a to je – pojačana fizička aktivnost.

ZAPAMTITE!

  • Nema poslastica između obroka.  Ako je pas jako gladan podelite dnevni obok na veći broj malih obroka, tako će tokom celog dana osećati sitost.

  • Redovna fizička aktivnost je bitan deo programa. Primetićete da kako pas počinje da gubi na težini postaje sve aktivniji i više raspoložen za igru.

Želite li da zakažete prvi sistematski pregled za svog ljubimca?

Kliknite ovde i iskoristite našu ekskluzivnu ponudu za prvi pregled po sniženoj ceni!
Brzo i jednostavno zakazivanje dostupno je online, a neko iz našeg tima će vas kontaktirati kako bi potvrdili termin.
Ne propustite ovu sjajnu priliku – kliknite i zakažite pregled odmah!