Sistematski pregledi

Sistematski pregledi predstavljaju važan deo preventive u smislu održavanja opšteg zdravlja kao i u prevenciji samih bolesti.

Trebalo bi da se sprovode jedanput do dva puta godišnje, u sklopu redovnih vakcinacija, kada se neposredno pre samog čina aplikovanja vakcine obavi detaljno uzimanje anamneze (podaci koje daje vlasnik o opštem stanju ljubimca) i detaljnog kliničkog pregleda. Idealno bi bilo da se tokom jednog od navedenih godišnjih pregleda uradi laboratorijska analiza krvi i urina i neophodni serološki testovi vezani za određene bolesti (recimo testiranje na prisustvo srčanog crva …) čime se stiče uvid u moguće skrivene internističke probleme, pre pojave samih kliničkih simptoma određenih bolesti (na primer, bolesti jetre i bubrega se često mogu dijagnostikovati nekom od pomenutih analiza pre pojave prvih kliničkih simptoma, te je moguće na vreme krenuti sa neophodnih lečenjem).

Sistematski pregled je takođe idealno vreme da postavite sva pitanja koja imate vezana za svog kućnog ljubimca. Najbolje je da ta pitanja zapišete pre samog dolaska, to naročito važi za “nove” vlasnike štenaca i mačića, jer iako mi sami pokušamo pri prvom susretu sa novim pacijentom da damo što više informacija vezanih za ishranu, zaštitu od ekto i endo parazita, režima vakcinacije, održavanja higijene, ponašanja, stvaranja navika… moguće je da Vas zanima još nešto što mi nismo rekli.

Želite li da zakažete prvi sistematski pregled za svog ljubimca?

Kliknite ovde i iskoristite našu ekskluzivnu ponudu za prvi pregled po sniženoj ceni!
Brzo i jednostavno zakazivanje dostupno je online, a neko iz našeg tima će vas kontaktirati kako bi potvrdili termin.
Ne propustite ovu sjajnu priliku – kliknite i zakažite pregled odmah!