Novo mače

Čestitamo ponosnom vlasniku novog mačeta

U ambulanti “Pas, mačka i . . ” znamo da želite najbolje za svog novog člana porodice. Mi smo u mogućnosti da Vam obezbedimo najbolji kvalitet usluge koji će rezultirati dugim, zdravim i srećnim životom Vašeg ljubimca. Uvek smo raspoloženi da Vam damo besplatne savete neophodne za svakodnevnu brigu oko Vašeg mačeta. Neophodno je samo da zakažete termin.
Ispravna ishrana je veoma bitna u normalnom rastu i razvoju svake jedinke, tako da ćemo Vam dati najvažnije smernice kako i čime hraniti novog člana u ovom početnom periodu druženja, kao i kasnije tokom celog života.

Vakcinacija

Obično predstavlja prvi kontakt sa vetrinarom i treba je obaviti u osmoj i ponoviti u dvanaestoj nedelji starosti. Nakon druge vakcine neophodno je sačekati još jednu nedelju, da bi vaše mače bilo spremno za druženje sa drugim jedinkama. Takođe pre i tokom vakcinacije mačiće treba očistiti od crevnih parazita. To su dve aktivnosti koje treba nastaviti tokom čitavog života Vašeg ljubimca. Vakcinacije se ponavljaju na godišnjem nivou, a čišćenje od crevnih parazita ponavljati najmanje dva puta godišnje. To su ujedno odlične prilike da se proveri opšte stanje Vašeg ljubimca detaljnim kliničkim pregledom i preduzmu odgovarajuće mere ako se ustanovi neki problem.

Zaštita od buva

Veoma je važna zaštitna mera koja se mora takođe redovno obavljati. Bitno je da uvek koristite bezbedno i odgovarajuće sredstvo za mace. Uvek proverite za koji uzrast je sredstvo namenjeno i ponavljajte ga u intervalima kako je propisano od strane proizvođača.

Preporučujemo svim vlasnicima mačića pet do šest meseci starosti da zakažu rutinski klinički pregled, gde bismo videli kako Vaš ljubimac napreduje i dali Vam neophodne savete vezane za kastraciju ili sterilizaciju mačića. Mužjake bi trebalo kastrirati negde oko šestog meseca starosti da bi se sprečio problem obeležavanja teritorije, a ženke negde sa pet meseci starosti, to jest pre prvog “teranja”. Razmislite da li želite da prolazite kroz iskustvo ponovljenih trudnoća Vaše ljubimice, biološki sasvim je nebitno da li će Vaša maca imati jedan, nijedan ili tri okota. Ranom sterilizacijom smanjujete mogućnost pojave oboljenja vezanih za reproduktivne organe i mlečne žlezde na minimum.

Nemojte se ustručavati da nam postavite pitanje, mi smo tu da Vam pomognemo na najbolji način.

Želite li da zakažete prvi sistematski pregled za svog ljubimca?

Kliknite ovde i iskoristite našu ekskluzivnu ponudu za prvi pregled po sniženoj ceni!
Brzo i jednostavno zakazivanje dostupno je online, a neko iz našeg tima će vas kontaktirati kako bi potvrdili termin.
Ne propustite ovu sjajnu priliku – kliknite i zakažite pregled odmah!