Novo štene

Čestitamo ponosnom vlasniku novog šteneta

U ambulanti “Pas, mačka i …” svesni smo da želite najbolje za svog novog člana porodice. Mi smo u mogućnosti da Vam obezbedimo najbolji kvalitet usluge koji će rezultirati dugim, srećnim i zdravim životom Vašeg ljubimca. Uvek smo raspoloženi da Vam damo besplatne savete neophodne za svakodnevnu brigu oko Vašeg ljubimca, neophodno je samo da zakažete termin. Ono što bi želeli da naglasimo je to da slobodno dođete i pre nego što nabavite psa. Pitajte ono što Vas interesuje o određenoj rasi. Koji su to načešći zdravstveni problemi koji mogu da se jave kod određene rase, po čemu su specifični, da li zahtevaju duge šetnje, puno vežbe, specijalnu negu kože i dlake, koliko se dobro slažu sa decom i kojim uzrastom dece. Nemojte se ustručavati, pitajte nas.

Vakcinacija

Obično predstavlja prvi kontakt sa veterinarom i treba je obaviti u osmoj i dvanaestoj nedelji života, ako situacija ne nalaže drugačiju šemu vakcinacije. Nakon druge vakcine (revakcinacije – ponavljanja prve vakcine, da bi se obezbedio dovoljan nivo antitela u cirkulaciji) – štene ne treba puštati još dve nedelje da dolazi u kontakt sa drugim jedinkama. Pored vakcinacije protiv virusnih bolesti, koju bi kao savestan vlasnik trebali da priuštite svom ljubimcu, jedina vakcina na koju Vas zakon obavezuje, je vakcinacija Vašeg ljubimca protiv besnila. Po važećem zakonu, svi psi stariji od tri meseca bi trebali biti vakinisani protiv besnila i trajno obeleženi . Obeležavanje se vrši mikročipom ili tetoviranjem . Vakcine se ponavljaju svake godine, tokom celog životnog veka, jer se sa jednom, dve ili tri vakcinacije ne stiče doživotni imunitet.

Čišćenje od crevnih parazita

Veoma bitan deo nege štenaca, kako radi dobrobiti samih štenaca, tako i zbog sprečavanja prenošenja glista na decu i odrasle. Vlasnici obično kažu da ništa ne primećuju u izmetu svojih ljubimaca, ali to ne znači da se mikroskopski mala jaja glista ne raznose iz izmeta, pogotovu u periodu dok štene ne krene da izlazi napolje i nuždu obavlja u zatvorenom. Rado ćemo Vas posavetovati kako i čime da najefikasnije očistite svoje štene od crevnih parazita. Čišćenje se ponavlja u intervalima od tri meseca.

Zaštita od ektoparazita

Zaštitite svog ljubimca na vreme, efikasno i redovno, jer ovde izreka bolje sprečiti nego lečiti ima pravi smisao. Buve, krpelji i komarci su opasni prenosioci mnogih oboljenja, često sa fatalnim završetkom. Veoma je bitno da koristite adekvatno sredstvo za rasu, uzrast i vrstu parazita protiv koga želite da zaštitite svog ljubimca.

 

Verujemo da je mentalni razvoj Vašeg šteneta podjednako bitan kao i fizički razvoj i zbog toga Vas molimo da nam se obratite ako imate problema u vaspitavanju i socijalizaciji vašeg šteneta. Naši saradnici iz oblasti problematike ponašanja i dresure učiniće da početni period upoznavanja i zajedničkog života bude što manje stresan, kako za štene, tako i za Vas i da u stvari sve to predstavlja jednu veliku zajedničku igru.

Želite li da zakažete prvi sistematski pregled za svog ljubimca?

Kliknite ovde i iskoristite našu ekskluzivnu ponudu za prvi pregled po sniženoj ceni!
Brzo i jednostavno zakazivanje dostupno je online, a neko iz našeg tima će vas kontaktirati kako bi potvrdili termin.
Ne propustite ovu sjajnu priliku – kliknite i zakažite pregled odmah!