Sitni glodari

qihu stock options http://swrjustbins.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1504586671.2670719623565673828125 NEKOLIKO PRAKTIČNIH SAVETA ZA VLASNIKE “DŽEPNIH KUĆNIH LJUBIMACA”

site web Sve je više vlasnika takozvanih “džepnih kućnih ljubimaca” to jest sitnih glodara. Ovde pre svega mislimo na kuniće, pacove, činčile, morske prasiće. Sve ove životinje spadaju u dve osnovne grupe: glodare i lagomorfe. Ova klasifikacija je napravljena na osnovu razvoja zubala, koje je donekle slično kod svih navedenih životinja, možemo čak reći isto, a opet toliko različito, ako ga pratimo od vrste do vrste.

go Latinska reč  go rodere koja znači glodati, po kojoj je ova grupa  životinja i dobila naziv http://komsija.net/?sisko=Köp-Viagra-Torshà glodari, miglior sito di opzioni binarie consob  označava red zivotinja koje se ističu svojim prednjim zubima, sekutićima i vrstom hrane koju jedu ( biljojedi su uglavnom, iako su neke vrste pacova svaštojedi). Glodari su inače najveći red među sisarima, sa velikim brojem rodova u koje spadaju miševi, pacovi, morski prasići, dabrovi, činčile, nutrije i drugi.

josh and lara gma dating Red Lagomorpha se uglavnom sastoji od familije Leporidae gde spadaju kunići, zečevi i drugi.
Osnovna razlika između ova dva reda je ta što lagomorfi u gornjoj vilici imaju četiri sekutića (iza dva sekutića koje svi vidimo nalaze se dva manja)  za razliku od dva, koja imaju glodari. I kod jedne i kod druge grupe sekutići rastu neprestano tokom čitavog života, tako da je neophodno da ih troše pravilnom ishranom. Slična stvar, vezana za neograničen rast se dešava kod većine ostalih zuba i kod jedne i kod druge grupe životinja. Ako je ishrana neprimerena, zubi se nepravilno troše i dolazi do nepravilnog zagrižaja, što konačno dovodi do toga da jedinka više nije u stanju da uzima hranu, a kada vlasnici primate da je jako izmršavila ( nekada je teško primetiti promenu telesne težine zbog prisustva krzna) često je kasno za bilo kakvu intervenciju.

http://restauracefantasy.cz/?kljaksade=binary-options-no-deposit-bonus-december-2013 Problem često nije rešiv jednom intervencijom iako ga  vlasnici na vreme primete. U zavisnosti o kojim zubima je reč (sekutići ili zubi iza njih), brušenje zuba se mora ponavljati na 3-8 nedelja, dok se ne postigne zadovoljavajući zagrižaj a samim tim i pravilno trošenje zuba http://jordensvanner.se/?sepife=k%C3%B6pa-sildenafil-p%C3%A5-n%C3%A4tet&f49=d4 .Nekada je neophodno ove zahvate vršiti do kraja života. try these out  Treba izbegavati sečenje preraslih zuba raznim makazama, klještima, jer može doći do pucanja zuba, otvaranja pulpe (kanal u kome su smešteni krvni sud i nerv) i posledične upalne reakcije i infekcije.

are all russian dating sites scams Da do ovih ili raznih drugih problema vezanih za rad digestivnog trakta (mekana stolica, suviše tvrda stolica, gubitak apetita, povraćanje) ne bi došlo, obratite pažnju na to šta jede vaš kućni ljubimac i pre nego što ga nabavite dobro se informišite šta je sve ono što bi trebalo da mu obezbedite za normalan i srećan život.

her response

find more Dr vet.med. Tatjana Stevanović
sertifikovani stomatolog za pse,mačke i glodare

Preporučite nas

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS