Često postavljana pitanja

fxoro com BOLESTI ZUBA – NAJČEŠĆA PITANJA (detaljnije)

Najčešće postavljena pitanja vlasnika vezano za bolesti zuba i usne šupljine

opzioni binarie si guadagna davvero BRIGA O ZUBIMA NE ZNAČI I NJIHOVO VAĐENJE (detaljnije) ثنائي تداول العملات الأجنبية مقابل الخيار
Na žalost za večinu ljubimaca, vađenje zuba je okrutna stvarnost! Oboljenja zuba i usta su najćešče dijagnostikovani zdravstveni problemi kod večine pasa i mačaka.

demo puntate binarie ČESTITAMO PONOSNOM VLASNIKU NOVOG MAČETA Tastylia (Tadalafil Oral Strips) Without Prescription (detaljnije) binäre optionen funktioniert das wirklich
U ambulanti “Pas, mačka i ..” znamo da želite najbolje za svog novog člana porodice. Mi smo u mogućnosti da Vam obezbedimo najbolji kvalitet usluge koji će rezultirati dugim ,zdravim i srećnim životom Vašeg ljubimca.

http://iviti.co.uk/?vera=cosa-sono-i-trading-di-operazioni-binarie&987=5f cosa sono i trading di operazioni binarie ČESTITAMO  PONOSNOM  VLASNIKU  NOVOG ŠTENETA wie kann ich mich bei bdswis anmelden kostenlos (detaljnije) opzioni binarie 60 swiss metodo candela
Koji su to načešći zdravstveni problemi koji mogu da se jave kod određene rase,  po čemu su specifični, da li zahtevaju duge šetnje, puno vežbe, specijalnu negu kože i dlake, koliko se dobro slažu sa decom i kojim uzrastom dece?

binära optioner fungerar det BRIGA O STARIJEM LJUBIMCU Tadalafil billigare apoteket (detaljnije) con quanti soldi si può iniziare a fare trading on line
Kako odmiču godine Vaši  ljubimci neminovno prolaze kroz promene koje utiču na njihov kvalitet života. Naš cilj je da u tim vremenima maksimalno olakšamo život kako Vašem ljubimcu tako i Vama.

köpa Viagra gran canaria STERILIZACIJA KUJA currency rates (detaljnije) autopzioni binarie comnenti
Sledeće informacije o sterilizaciji Vam nudimo kao odgovore na najčešća pitanja vezana za ovaj zahvat.

binaire opties gokken ANALNE VREĆICE (detaljnije)

binary options trading tips strategies Činjenice i zablude vezane za probleme sa analnim vrećicama

KONTROLA TELESNE TEŽINE KOD PASA (detaljnije)

Prekomerna telesna težina jeste problem koji često srećemo kod pasa, svih rasa i uzrasta.

NEKOLIKO PRAKTIČNIH SAVETA ZA VLASNIKE “DŽEPNIH KUĆNIH LJUBIMACA” (detaljnije)
Sve je više vlasnika takozvanih “džepnih kućnih ljubimaca” to jest sitnih glodara. Ovde pre svega mislimo na kuniće, pacove, činčile, morske prasiće.

DIJAGNOSTIKA (detaljnije)
Laboratorijske analize
Da bismo znali u kakvom je stanju naše zdravlje mi redovno obavljamo laboratorijske analize krvi, urina itd. Ni naši ljubimci ne zahtevaju ništa manje.

PREVENTIVA (detaljnije)
VAKCINACIJA PROTIV VIRUSNIH BOLESTI
VAKCINACIJA PROTIV BESNILA

PRONAĆI PRAVOG KUĆNOG LJUBIMCA (detaljnije)
Kako izabrati?
5 ključnih pitanja:
1. Da li je to dobar izbor kućnog  ljubimac za moju porodicu?
2. Ko će biti primarno odgovoran za novog člana porodice?
3. Da li mogu da priuštim sebi i svojoj porodici kućnog ljubimca?
4. Da li si spreman-spremna za dugoročnu obavezu?
5. Da li si spreman-spremna da od svog ljubimca napraviš uzornog građanina?

HIRURGIJA (detaljnije)
Praksa naše ambulante je da hiruški pacijent bude primljen u prepodnevnim satima, tokom kojih se čitava intervencija i obavi.  Pacijent odlazi kući u večernjim satima kada je kod većine, prva faza buđenja završena pod našim nadzorom  ili odlaze sami, na sopstvenim nogama.

HIGIJENSKO KUPANJE I ŠIŠANJE (detaljnije)
U veterinarskoj ambulanti “Pas, mačka i…” , možete dovesti svoje krznene  ljubimce na   kupanje i šišanje u sedaciji ukoliko to nije moguce uraditi kod kuće ili u salonu za kućne ljubimce (ako je krzno previše zamršeno). Kupanje i šišanje mogu imati dodatne pozitivne,  zdravstvene učinke na Vašeg ljubimca, osim uobičajenog ”glamuroznog“ izgleda i  mirisa.

10 NAJČEŠĆIH TROVANJA HUMANIM LEKOVIMA (detaljnije)
Prema poslednjim statistikama koje vode veterinarske zdravstvene organizacije u Evropi i SAD-u, više od pola poziva koje dobijaju njihove hitne službe za pomoć pri trovanju, dešavaju se u kućnim uslovima, tako što ljubimci pojedu lekove ukućana.

ROĐENDANSKE PROSLAVE (detaljnije)
Sve se češće dešava da dobijete pozivnicu za rođendansku žurku četvoronožnog drugara iz parka. Možda ćete rešiti da i Vi sami iznenadite svog ljubimca I njegove drugare.

SOCIJALIZACIJA NOVOG ŠTENETA (detaljnije)
Kao ponosni vlasnik novog šteneta imate VELIKU ODGOVORNOST da ga/je vaspitate i  odhranite  u  jednog srećnog, zdravog i dobro socijalizovanog   psa.

UPOZNAVANJE NOVOG ŠTENETA SA OSTALAIM LJUBIMCIMA U KUĆI (detaljnije)
Dovođenje novog šteneta u kuću može biti frustrijajuće za stare krznene ili perjane članove porodice. Zato period upoznavanja treba da ide postopeno i zahteva strpljenje kod svih članova porodice.

TOPLOTNI UDAR I PREGREVANJE ŽIVOTINJA (detaljnije)
Hiperetermija je pojam koji označava povećanje telesne temperature životinje iznad fizioloških  (normalnih) vrednosti. Šta su fiziološke (normalne ) vrednosti,  je često pitanje vlasnika.

PAPIROLOGIJA ZA ODLAZAK NA PUT (detaljnije)
Vreme je da krenete na odmor ili poslovni put, nemate ili ne želite da ostavite svog ljubimca nikom na čuvanju, tako da je jedino rešenje da na put krenete  zajedno.

KAKO SE PRIPREMITI I KAKO PUTOVATI? (detaljnije)
Putovanje sa kučnim ljubimcem, može predstavljati predivno iskustvo, ako ste  predhodno sve  isplanirali.

GINGIVOSTOMATITIS SINDROM (detaljnije)
je oboljenje koje izaziva inflamaciju (upalu ), ulceracije (oštećenja u vidu rana) i proliferaciju ( bujanje) mekog tkiva usne šupljine. Najčešće su zahvaćene desni, meko nepce , ždrelo, jezik, usne. Oboljenje je jako bolno.

KARIES (detaljnije)
Vlasnici  kućnih ljubimaca, pre svega pasa, često za naslage kamenca pomisle da je u pitanju karies.  Ovo  oboljenje zuba  se vrlo retko javlja  kod pasa , a još ređe kod mačaka.

“MRTAV” ZUB (detaljnije)
Mrtav”, nevitalan zub, je česta pojava kod pasa i mačaka.
Šta u stvari znači “mrtav” zub?

NADOGRADNJA ZUBA (detaljnije)
je jedna od opcija rešavanja problema polomljenog, “mrtvog” ili obolelog zuba. Ovde je reč o intervenciji koja retko ima medicinsko opravdanje, mada možemo govoriti o zadovoljavanju estetskih potreba.

OBOLJENJE ENDODONCIUMA (detaljnije)
Endodoncijum je sistem koji čini tkivo pulpe (krvni sudovi, nervi, vezivno tkivo), koje se nalazi u unutrašnjosti korenskog kanala svakog zuba, kako Vašeg ,tako i zuba Vašeg kućnog ljubimca.Ovaj sistem snabdeva svaki živi zub neophodnim hranljivim materijama za normalan rast, razvoj i dug opstanak u usnoj šupljini.

ORO-NAZALNA FISTULA (detaljnije)
je uznapredovala forma periodontalnog oboljenja.

PROBLEMI SA ZAGRIŽAJEM (detaljnije)
Nepravilan  zagrižaj postao  je sve češći problem tokom selektivnog uzgoja  pasa i mačaka. Isti problemi se mogu javiti i kod mešanaca.

RESORPTIVNA LEZIJA ZUBA KOD MAČАКА (detaljnije)
je oboljenje koje je  po zastupljenosti odmah iza periodontalnog oboljenja.Oboljenje se karakteriše,  postepenim nestajanjem čvrstih struktura i totalnim gubitkom zuba. Još uvek nije poznato zašto dolazi do pojave ovog oboljenja.

TUMORI USNE ŠUPLJINE (detaljnije)
Usnašupljina je mesto gde se često  pojavljuju tumorozne izrasline, to je  četvrto mesto po učestalosti pojave tumora.


Preporučite nas

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS